Hlavní obsah

Tajnou nemocnici chce od státu koupit firma bez historie. Nabídla 26 milionů korun

O bývalou nemocnici má zájem jen jedna firma, pokusili jsme se najít jejího jednatele.

 

Reklama

Stát se asi zbaví bývalé záložní nemocnice na Berounsku. Jediným zájemcem je neznámá firma Micuta.

Článek

Bývalá záložní nemocnice v Hředlích na Berounsku, postavená pro případ války či epidemie, má být prodána za více než 26 milionů korun. Nemocnici chce od státu koupit jen jedna firma bez historie.

„ÚZSVM přišla jedna nabídka, a to ve výši 26,2 milionu korun. Nabídka splnila veškeré podmínky, nyní je potřeba vyčkat na definitivní rozhodnutí, zejména od Ministerstva životního prostředí. Objekt koupila firma Micuta, s. r. o.," řekl Seznamu Ondřej Kuropata z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

ÚZSVM: Objekt koupila firma Micuta

Reportér Seznam Zprávy se proto vydal do Kolína za jednatelem společnosti Micuta Viktorem Tomyšyncem. Na jednu z adres, kde by se mohl vyskytovat. V bytě ale nikdo nebyl, na zvonek nikdo nereagoval. Ani sousedi toho o jednateli moc nevěděli.

Foto: Hanuš Hanslík

Bývalé sály tajné nemocnice u Berouna.

Nemocniční komplex zahrnuje osm budov a pozemky o výměře přes dva hektary. Areál v udržovaném stavu je na území chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, jen pár minut jízdy autem od sjezdu z dálnice D5.

Vojenskou nemocnici dala postavit v 70. letech tehdejší československá vláda pro případ vypuknutí války. V době hrozby ptačí chřipky kolem roku 2005 byl areál převeden na organizaci Zdravotní zabezpečení krizových stavů a měl sloužit jako záložní nemocnice s kapacitou až 500 míst. V zařízení se však nikdy neléčil jediný pacient.

Bývalá záložní nemocnice je na prodej. Podívejte se na video z doby, kdy se ještě přijímaly nabídky zájemců. Video: Hanuš Hanslík

Reklama

Doporučované