Hlavní obsah

Také se stalo: Seznam.cz zabodoval, požár v Amazonu a spadlý vánoční strom

Také se stalo: Seznam.cz zabodoval, požár v Amazonu a spadlý vánoční strom

 

Reklama

Podívejte se na krátký přehled dopoledních zpráv z 2. prosince:

Článek

V Křišťálové Lupě zabodovaly projekty a osobnosti Seznamu

79 129 hlasujících a 122 porotců určilo, kdo získá cenu Křišťálová Lupa. V jedenáctém ročníku soutěže zabodovaly i projekty a osobnosti Seznamu. Již tradičně ocenění získaly Mapy.cz a internetová televize Stream.cz, v tabulce oceněných se ale umístil i Jindřich Šídlo, Janek Rubeš nebo Luděk Staněk. Na kompletní výsledky se můžete podívat zde.

Hořelo ve skladu Amazonu v Dobrovízi

Při požáru ve skladech Amazonu došlo ke škodě 3 miliony korun, uchránit se ale podařilo zboží a majetek v hodnotě 20 milionů korun. Hasiči evakuovali 2834 zaměstnanců. Z toho tři lehce zraněné, kteří se nadýchali kouře, předali do péče zdravotnické záchranné služby. Příčina požáru se stále vyšetřuje, nelze vyloučit ani úmyslné zapálení.

Foto: HZS Středočeského kraje

Proč v Amazonu hořelo zatím není jasné.

Pohřební průvod s Castrem putuje po Kubě

Pohřební průvod s popelem Fidela Castra pokračuje v putování po karibském ostrově z Havany do Santiaga de Cuba, kde bude urna uložena. Popel kubánského vůdce, který zemřel v noci na sobotu ve věku 90 let, se symbolicky setkal s ostatky revolučního spolubojovníka Ernesta „Che" Guevary uloženými v mauzoleu ve městě Santa Clara.

Kubánci zaplňují náměstí a okraje silnic podél trasy smutečního průvodu. Na ostrově byl po Castrově úmrtí vyhlášen devítidenní smutek. Truchlení Kubánců však ostře kontrastuje s postojem mnoha kubánských exulantů, kteří slaví smrt Fidela Castra, kterého vnímají jako tyrana věznícího své oponenty a likvidujícího ekonomiku země budováním socialismu.

Hasiče trápí silný vítr, shodil i vánoční strom na náměstí

Česká Lípa přišla o svůj vánoční strom na náměstí. Dvacetimetrový smrk spadl v noci kvůli silnému větru po vytržení kotvy z dlažby. Nikomu se nic nestalo. Náměstí bez vánočního stromu ale nezůstane, z městských lesů se přiveze jiný. Kvůli silnému větru nejezdí ani lanovka na Ještěd.

Foto: pozary.cz

Česká Lípa je momentálně bez vánočního stromu.

Reklama

Doporučované