Hlavní obsah

Takhle bude vypadat nová Octavia čtvrté generace. Škoda ukázala skicu

Foto: Škoda Auto

Nákres nové Octavie.

Reklama

Za necelý měsíc se představí nová Škoda Octavia. Automobilka už dnes ale láká prvními náhledy toho, jak bude nový vůz z mladoboleslavské stáje vypadat. Podle skic to vypadá, že předek modelu bude nápadně podobný hatchbacku Scala.

Článek

Nákresy nové generace nejprodávanější škodovky ukazují, že příď další Octavie dostane podobně tvarovanou mřížku chladiče a zjednodušený tvar světlometů zasahujících do jejího ohraničení jako u Scaly. Obě skici novinku ukazují v „základní” verzi liftback.

„Také čtvrtá novodobá generace nejprodávanějšího modelu značky ŠKODA nabídne při kompaktních rozměrech velkorysý vnitřní prostor. Vzhled vozu formuje výrazná přední část, zadní části dominují světlomety s krystalickými prvky,” uvádí Škoda Auto na svých stránkách.

Zadní část v pořadí čtvrté Octavie.

Liftback i Kombi - ten bude k mání první

Automobiloví nadšenci čekají, že v pořadí už čtvrtá generace bestselleru z Mladé Boleslavi bude mít full-LED světlomety a podobné křivky jako o stupeň nižší model vytvářející přechod mezi Fabií a Octavií. Zadní světla jsou ale u tohoto modelu vůbec prvně protažena až do víka kufru a víc tak připomínají Superb.

Rozvor náprav má podle dostupných informací zůstat stejný jako u současné Octavie, tedy 2 686 mm. Škoda Auto má novou generaci představit 11. listopadu v pražském Veletržním paláci. Ukáže variantu liftback i kombi, kterou chce vypustit do prodeje jako první. Podle průzkumu má větší potenciál na trhu.

Více informací naleznete také na motoristickém webu Garáž.cz.

Reklama

Doporučované