Hlavní obsah

Taxikáři opět protestují. Do ulic Prahy vyjely stovky aut, na silnici někdo nastražil vruty a hřebíky

Protesty taxikářů dál pokračují, sledujte živý stream z pomalé protestní jízdy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Podobný protest, jako byl ten včerejší, taxikáři uspořádali i dnes. Pořadatelé doufají v ještě vyšší účast řidičů taxi. Na Strahově, kde začala i skončila včerejší akce, se řidiči začali sjíždět v poledne.

Článek

Řidiči pražských taxislužeb i dnes protestují proti konkurenční službě Uber. Sjeli se opět na Strahově a vyrazili společně do centra Prahy, trasa se oproti včerejší protestní jízdě poněkud změnila. Dnešního protestu se účastní asi tisíc vozů, ve čtvrtek byla účast větší, zhruba 1400 vozů. Taxikáři i dnes zopakovali svůj požadavek, aby s nimi jednali členové vlády.

Na rozdíl od čtvrtečního protestu akce zasáhne do odpolední dopravní špičky, což podle místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolíny Venclové nebyl záměr. Venclová také uvedla, že na jedné z příjezdových cest na Strahov našli taxikáři na silnici vruty a hřebíky.

Akci monitorují policisté i s využitím helikoptéry. Na webu vyzvali obyvatele, aby k cestám v centru města raději využívali MHD. Taxikáři protestují proti alternativním přepravním službám typu Uber. Řidiči taxi o alternativních přepravních službách tvrdí, že jde o nekalou konkurenci. Viní stát z toho, že vůči ní nic nepodniká. V pondělí plánují řidiči další protest, chtějí pozvat k jednání na Strahov premiéra Andreje Babiše.

Pražští taxikáři v pátek protestovali.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované