Hlavní obsah

Taxikáři vyzvali Uber a Taxify k ukončení činnosti, studenti z Floridy plánují pochod za kontrolu zbraní a drony pomáhají proti vyhynutí zvířat

Den očima Jaroslava Gavendy. Video: Jaroslav Gavenda, AP, Reuters, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly v pondělí 19. února Jaroslava Gavendu? Podívejte se na jeho výběr.

Článek

Podle australských vědců mohou drony pomáhat pro vyhynutí některých druhů zvířat. Nově využívají tuto technologii k jejich pozorování a přesnému počítání. Vědci tak sledují, jestli počet jedinců jednotlivých druhů neklesá.

V Brně si letos připomenou 40. výročí letu Vladimíra Remka do vesmíru v rámci série akcí nazvané Rojení kosmonautů. Prvnímu Čechoslovákovi v kosmu přijdou poblahopřát kolegové z mnoha evropských států.

Studenti ze střední školy na Floridě naplánovali na březen pochod za zpřísnění kontrol prodeje zbraní. Chtějí učinit zlomový okamžik z tragédie, kdy 19letý střelec zabil 17 lidí, a posunout tak debatu ohledně regulace zbraní ve Spojených státech.

Soudce Robert Pacovský a jeho trestní senát nejsou podjati při řešení údajné korupční kauzy kolem bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Pražský vrchní soud zamítl stížnosti obžalovaných. Ti v nich tvrdili, že soudce se senátem nerozhodují nestranně.

Taxikáři veřejně vyzvali společnosti Uber a Taxify, aby přestaly fungovat. Výzvu učinila Asociace koncesionářů v taxislužbě na své facebookové stránce. Odvolává se na jednání vlády z minulého týdne. Téma pražských taxikářů tedy není u konce.

Reklama

Související témata:

Doporučované