Hlavní obsah

Technické kroužky se přestěhují v Děčíně do nádražní budovy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na podzim by se měly přestěhovat z ulice Teplická technické kroužky z domu dětí a mládeže do nádražní budovy železniční stanice Děčín východ.

Článek

Ve druhém patře objektu Správy železnic budou děti navštěvovat kroužky železniční modelář a plastikový modelář, nově by měl vzniknout také kroužek šití.

„Mám velkou radost, že se podařilo domluvit tuto spolupráci. Obrovským přínosem je přímé propojení železničních modelářů se skutečnou železnicí, kterou tak budou mít přímo pod okny. Do budoucna by se do prostor mohla nastěhovat také autodráha nebo robotika, v plánu je i využití opuštěné osobní pokladny jako vrátnice,“ řekl náměstek primátora pro školství Martin Pošta (Volba pro Děčín). Stěhováním na železnici se uvolní stávající prostory domova dětí a mládeže.

Úpravy nevyužitých prostor o rozloze zhruba 500 metrů čtverečních zahájí Správa železnic v nejbližší době. „Správa železnic chce i touto formou podporovat výchovu dorostu, který pak může studovat různé drážní obory na nedaleké střední průmyslové škole a konečně najít uplatnění v mnoha perspektivních oborech na železnici. Správa železnic by s kroužkem modelářů spolupracovala i v zajišťování exkurzí pro veřejnost na svá pracoviště,“ doplnil ředitel oblastního ředitelství Správy železnic Ústí nad Labem Martin Kašpar.

Reklama

Související témata:

Doporučované