Hlavní obsah

Televize propustila jednoho z nejlépe placených moderátorů kvůli sexuálnímu obtěžování

Americkou veřejnost zpráva o odchodu Matta Lauera z NBC překvapilaVideo: AP

 

Reklama

Po stížnostech na nevhodné chování na pracovišti amerického moderátora Matta Lauera s ním televize rozvázala pracovní poměr.

Článek

Jednoho z nejlépe placených amerických moderátorů Matta Lauera propustila stanice NBC kvůli sexuálnímu obtěžování. Moderátor je známý hlavně díky talk show „Today” stanice NBC. Ta s ním ve středu ukončila pracovní poměr poté, co na něj někdo z jeho spolupracovníků podal stížnost. Lauerovi kolegové měli o jeho chování vědet. Pro diváky to ale bylo překvapení.

Lauerovým nevhodným chováním mimo kameru se zabývali už několik týdnů reportéři deníku New York Times. Na ty se obrátilo hned několik obětí, které měla hvězda NBC News sexuálně obtěžovat. Předseda NBC News Andrew Lack a další lidé z vedení televize tak předvídali, že by v souvislosti s Lauerovým nevhodným chováním na pracovišti mohl vyplavat na povrch další skandál.

Předseda NBC News Andrew Lack oznámil pracovníkům dnes ráno, že stížnost byla podána v pondělí. Řekl také, že to byla první stížnost na Lauera za dobu jeho více než dvacetileté kariéry na NBC.

Reklama

Doporučované