Hlavní obsah

Tereza Willoughby pokřtila svoji kuchařku. Vymění Kulturu za pořad o vaření?

Tereza Willoughby pokřtila svoji knihu Bistro doma. Reportáž magazínu Slavní.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Jeden rok psaní a příprav, hodinový křest, několik vteřin polévání šampaňským a kniha Terezy Willoughby je oficiálně na světě. Kdo by čekal, že kulturní redaktorka Seznamu vydává třeba své rozhovory s významnými osobnostmi, ten by byl na omylu. Tereza zúročila svoji vášeň pro vaření a napsala kuchařku Bistro doma.

Článek

Jako kmotru knihy si vybrala herečku Lindu Rybovou. Její další oblíbení kuchaři – Jamie Oliver a Nigella Lawson – prý zrovna neměli čas. „Ale teď vážně. Myslím, že Herbář, podle kterého vařím, je skvělá kniha a hlavně pořad, který v Česku nemá obdoby, a proto jsem si ji vybrala,“ smála se Tereza.

Herbář má rovnou 5 dílů a řadí se mezi české kulinářské bestsellery. Ale proč tedy Linda knize Terezy popřála, aby ji nikdo nepotřeboval? Že by se chtěla zbavit konkurence?

„To myslím jenom v dobrém. Myslela jsem to tak, že pro mě je největší ukazatel úspěchu, že ty recepty vaříte tak často, že za chvíli žádnou kuchařku nepotřebujete a už je to v podstatě váš vlastní recept nebo už nikdo neví, čí je. Je to recept té rodiny nebo komunity a traduje se dál,“ vysvětlila Rybová humorné přání a zároveň dodala, že nemá problém křtít kuchařky, protože takhle konkurenci nevnímá.

Nám ale nestačil jenom křest, vydali jsme se k Tereze domů, aby nám ukázala, že skutečně peče jako profík. A jak to dopadlo? Na to se podívejte v úvodní reportáží, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Linda Rybová

Doporučované