Hlavní obsah

Test řidičských nervů se protáhne. Dělníci se po zimě vrátili na dálnici D1, opravy potrvají až do roku 2021

Na dálnici D1 letos opraví minimálně pět úseků.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Oprava nejdelší české dálnice mezi Prahou a Brnem se o rok zdrží. Stavbaři se v pátek po zimě vrátili na D1, pracují na dvou místech na Vysočině. Ředitelství silnic a dálnic letos plánuje opravy minimálně pěti úseků a čtyřiceti kilometrů dálnice. Řidiči tak musejí počítat s omezeními a především s dlouhými kolonami.

Článek

Tuhá zima pozvolna končí a pro české řidiče je to už popáté jasné znamení. Na dálnici D1 se vracejí stavbaři a pokračují ve vleklých opravách. Momentálně pracují na doposud nejdelším úseku mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru. V pátek začali mezi exity 112 Jihlava a 119 Velký Beranov.

Úvodní dny, v nichž silničáři rozmísťují bariéry a připravují zúžené pruhy na dálnici, znamenají velké komplikace v dopravě. Před Větrným Jeníkovem se řidiči v pátek zdrželi v několikakilometrových kolonách až hodinu.

Přímo na dálnici mluvil s novináři ministr dopravy v demisi Dan Ťok. Přiznal, že se kompletní opravy dálnice především kvůli protestům aktivistů ze spolku Děti Země o rok zdrží. Hotovo má být v roce 2021. „My už víme, že kvůli těm zdržením při soutěžích rok 2020 nestihneme,” sdělil ministr.

Silničáři kromě dvou úseků na Vysočině letos opraví minimálně další tři části dálnice. Na úsecích Ostředek - Šternov na Benešovsku a Velké Meziříčí - Lhotka na Ždársku budou práce pokračovat od 29. března a o den později bude obnovena stavba mezi Hořicemi a Koberovicemi na Pelhřimovsku.

Celkem by měli stavbaři letos pracovat na více než čtyřiceti kilometrech dálnice.

Reklama

Doporučované