Hlavní obsah

Testament, Frog Leap nebo Anneke van Giersbergen: To nejlepší z festivalu Brutal Assault

Podívejte se na to nejlepší z Brutal Assault.Video: Daniel Novák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Speciál Seznamu k proběhlému ročníku festivalu Brutal Assault.

Článek

Dvacátý čtvrtý ročník festivalu Brutal Assault nabídl tradičně špičku extrémní metalové scény. Obrovskou devízou akce je i cit zvát kapely, které rozšiřují žánrové spektrum. Na rozhovory tak kývli kromě zpěváka thrash metalové legendy Testament, Chucka Billyho i švédské uskupení Diablo Swing Orchestra, u kterých název mluví sám za sebe. Nebo také bavič jménem Leo Moracchioli, který se věnuje předělávkám známých hitů od Lady Gaga po Rage Against The Machine.

Ostřílení hudebníci si na festivalu užívají hlavně unikátní prostředí josefovské pevnosti. „V této fázi naší kariéry neustále hučíme do našeho agenta, aby nás dostal na jedinečné lokality. Jsme na scéně více než třicet let a je zábavné podnikat dobrodružné věci. Jen abychom si mohli pokecat, tak jsem musel projít tunelem, přelézt kupu kamenů a vysloveně si užívám, kolik je tu tajných míst,“ říká charismatický frontman thrash metalové legendy Testament Chuck Billy, kterého jsme vyzpovídali v jedné z katakomb.

Festival má pro ty největší nadšence v podstatě program na celý týden. Čtyřdenní akce má totiž ještě svoji oficiální afterparty, ale i zahřívací warm-up party. Na ní si v úterý a pak i ve středu večer zahrál oblíbený umělec jménem Leo Moracchioli, který pod pseudonymem Frog Leap připravuje metalové předělávky hitů od Lady Gaga až po soundtrack k snímku Krotitelé duchů. „Po pár pivech se změní všechno. Lidé se pak sami sebe ptají: Odkud to proboha znám. – Zahraju to metalově a pak se jim to najednou líbí,“ říká Leo.

Ve speciálu také jsou rozhovory s bývalým basákem The Dillinger Escape Plan, Liamem Wilsonem, se kterým jsme probrali jeho nový projekt Azusa nebo svérázného frontmana slovenských Čad Pištu Vandala.

Celý speciál najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované