Hlavní obsah

Tip na výlet: Táborské hospody - lokální suroviny a domácká atmosféra

Foto: Profimedia.cz

Dobré jídlo a trochu ospalá letní atmosféra, to je Tábor.

Reklama

Všichni si jezdí fotit prázdný Český Krumlov, prosím, beze všeho. Pokud ale máte rádi dobré jídlo a trochu ospalou letní atmosféru, zastavte se spíš v Táboře. Letní tip Hany Němečkové, vedoucí digitálních projektů Seznam Zpráv.

Článek

Tohle město je takový nečekaný foodie hit posledních let, za což může hlavně restauratér a lokální buditel Jan Čulík. Ten na jihu postupně buduje síť vlastních i spřízněných podniků, které vaří hlavně ze surovin od místních farmářů. Ano, tuhle hodně omílanou frázi se tu podařilo přetavit do praxe a najíte se tu vážně skvěle.

Takže, kde se stavit? Skvělou kávu připravují v podniku Jednota, který funguje zároveň jako knihkupectví. V Táboře se na každý rok na podzim koná festival malých nakladatelů Tabook, v Jednotě si ale krásné knihy můžete pořídit po celý rok. Oběd si dejte v restauraci Rafariz, kde se vaří ujgursky – což je skvělá gastronomická křižovatka po Blízkém východě, turecké, středoasijské i čínské kuchyni.

Slušnou domácí zmrzlinu si dejte v cukrárně Moccacafé, která je hned vedle. Po odpolední procházce k Lužnici a zpět přes Klokoty si dejte večeři v Thiru, kde vládne už zmíněný Jan Čulík.

Tábor

Město Tábor patří díky bohaté historii, velkému množství historických památek a krásné přírodě k nejnavštěvovanějším místům České republiky. Co se děje nebo kam zajít v Táboře, se dozvíte zde.

Vlak spojení: Tábor

Restaurace: Thir

Menu se mění skoro každý týden, dodavatelé jsou zemědělci z blízkého okolí a kromě burgeru z trhaného králíka se tu můžete skamarádit s naturálními víny. Na pivo pak jděte do spřízněného Výčepu na náměstí, kde čepují minipivovar Obora a podávají uzeniny od místního řezníka Lišky.

Gratulujeme, právě jste se projedli Táborem a podpořili spoustu lokálních dodavatelů a podniků!

Reklama

Doporučované