Hlavní obsah

Titul Odpovědná firma roku 2020 získaly Vodafone a Bamboolik

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Titul TOP Odpovědná firma roku 2020, která oceňuje strategie a aktivity firem ohledně společenské odpovědnosti a udržitelnosti, získala v kategorii velkých firem společnost Vodafone.

Článek

V kategorii malých firem zvítězila opět společnost Bamboolik. ČTK to sdělila platforma Byznys pro společnost, která soutěž organizuje.

V čele žebříčku nejodpovědnějších velkých firem se umístily společnosti Vodafone, Skanska, Tesco Stores ČR, Pivovary Staropramen, Plzeňský Prazdroj, ČEZ a Velux ČR. Mezi malými firmami se na prvních místech ratingu umístily společnosti Bamboolik, e-Brána, Biopekárna Zemanka, Espira Investments a MHA.

Rating BpS TOP Odpovědná firma sleduje dlouhodobost, jasné cíle, komplexní odpovědný pohled na podnikání přinášející udržitelnost firmám i společnosti. Hlásí se do něj firmy, které chtějí veřejně ukázat, jak se jim daří jednotlivé oblasti naplňovat. Každý má tak možnost seznámit se s jejich přístupem k řízení lidí, životnímu prostředí, dodavatelům a zákazníkům i k okolí a potřebným. Letos porota vzhledem k výjimečné situaci spojené s pandemií mimořádně ocenila i projekty, které aktuálně a pružně reagovaly na nově vzniklé potřeby, tzv. anti-COVID počin.

Firmy v ratingu jsou hodnocené na základě přihlášek více než padesátičlennou odbornou porotou. TOP Odpovědná firma je nezávislá cena, která od roku 2004 vyzdvihuje nejkvalitnější a inovativní aktivity společností v oblasti udržitelného a odpovědného podnikání v ČR. Projekty hodnotí expertní komise složená z vedoucích zástupců komerčního sektoru, samosprávy, neziskových a odborných organizací.

Reklama

Doporučované