Hlavní obsah

Top Fotbal: Salah poslal nádherný vzkaz tupým fanouškům Chelsea. V Bundeslize se zase připomněl Gebre Selassie

Podívejte se na nový díl magazínu Top Fotbal. Sestřih nejlepších zápasů čtyř elitních evropských soutěží vysílá Televize Seznam každé pondělí večer.Video: David Janeczek, Jakub Burian, Viktor Kábele, Daniel Andrisák, Petr Mathauser

 

Reklama

Fotbalová sezona se v elitních evropských soutěžích blíží do cílové rovinky. V Anglii není ani po 34. kole zdaleka rozhodnuto, kdo vyhraje titul. Stejná situace je i pět kol před koncem sezony v Německu. Naopak v Itálii, respektive ve Španělsku si mohl Juventus a Barcelona dovolit ztrátu s týmem z opačného konce tabulky.

Článek

Premier League

V Anglii braly všechny tři body oba vedoucí celky Premier League. Manchester City si poradil s Crystal Palace 3:1 na jeho hřišti a Liverpool ve šlágru porazil doma Chelsea 2:0. Utkání rozhodli góly Sadio Mané a Mohamed Salah.

Druhý jmenovaný tak poslal nejlepší možný vzkaz fanouškům Chelsea, kteří ho během minulého týdne v Praze přirovnávali k teroristovi. Chelsea se od nechutného útoku distancovala a zmíněné příznivce ani nepustila na stadion.

Salah odpověděl nejlépe, jak mohl. Parádní bombou z pětadvaceti metrů potvrdil skvělou formu z posledních zápasů, která se bude Reds do konce sezony náramně hodit. Liverpool čekají do konce ročníku čtyři duely proti Cardiffu (venku), Huddersfieldu (doma), Newcastlu (venku) a proti Wolverhamptonu (doma).

To Manchester City, který na Liverpool v současnosti ztrácí dva body, má zápas k dobru. Jenže ho čekají hned dva ligové zápasy proti týmům z elitní šestky Premier League. Tým Pepa Guardioly se postupně potká s Tottenhamem (doma), v dohrávce s Manchesterem United (venku), Burnley (venku), Leicesterem (doma) a na závěr s Brightonem.

Bundesliga

Rovněž v Německu není ani po 29. kole zdaleka rozhodnuto. Borussia Dortmund se oklepala po debaklu na hřišti Bayernu a zásluhou dvou branek Jadona Sancha porazila doma Mohuč 2:1. Bayern zase bez větších potíží vyhrál na hřišti Düsseldorfu 4:1. Bavory tak může mrzet pouze zranění kapitána Manuela Neuera.

Bayern čekají do konce sezony Brémy (doma), Norimberk (venku), Hannover (doma), Lipsko (venku) a Frankfurt (doma). Dortmund zase Freiburg (venku), Schalke (doma), Brémy (venku), Düsseldorf (doma) a Mönchengladbach (venku).

La Liga

Ve Španělsku zaváhala vedoucí Barcelona, která remizovala na hřišti poslední Huescy 0:0. Katalánci šetřili většinu základní sestavy před úterní odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů. Na zápas nebyli vůbec nominováni Lionel Messi, Luis Suárez, Gerard Piqué nebo Ivan Rakitič. Od začátku nehrál navíc ani Jordi Alba, Coutinho, Nélson Semedo či Clément Lenglet. Barcelona tak po ztrátě vede ligu v uvozovkách už jen o devět bodů. V La Lize zbývá odehrát ještě šest kol.

Serie A

Teprve podruhé v sezoně prohrál v lize Juventus Turín, tentokrát na hřišti Spalu 1:2. Kouč Massimiliano Allegri šetřil proti Spalu největší hvězdu Cristiana Ronalda a nominován nebyl ani Mario Mandžukič či Blaise Matuidi. I přes porážku ale Juventus vede ligu o sedmnáct bodů před druhou Neapolí. Do konce sezony tak potřebuje turínský velkoklub k jistotě titulu uhrát dva body. Juventus tak za měsíc oslaví už osmý italský titul v řadě.

Reklama

Doporučované