Hlavní obsah

Trafika: Trailer Matrixu je lepší než volební kampaně. Dokud se v nich nesvléká

Foto: Seznam Zprávy

Kdo s koho? Hosty podcastu Trafika byli spisovatelka Pavla Horáková a Miloš Čermák.

Reklama

Článek

V Česku i ve světě se toho děje tolik, že to často nejde zachytit, a na poslech těžkých analýz také často člověk nemá náladu. Právě proto je tu podcast Trafika.

Zprávy tohoto týdne v odlehčeném zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka glosovali novinář Miloš Čermák a spisovatelka Pavla Horáková.

Na konci září se v Německu uskuteční sněmovní volby a kampaň je nemilosrdná. V Trafice jsme se proto ptali, který skandál zatím nebyl součástí tamní kampaně? Miloš Čermák z nabízených možností vybral erotické snímky kandidáta na kancléře. „Byl jsem teď shodou okolností v Německu,“ vysvětluje, „a viděl jsem ty plakáty. Lidé na nich vypadají tak nějak stejně a nikoho z nich bych nechtěl vidět na erotické fotce.“ Měl samozřejmě pravdu, ale i výčet skutečných kampaňových lákadel stál za pozornost.

Ve vždy přeplněné kategorii bizarních novinek dominovala zpráva o tom, že se Václav Moravec údajně chtěl stát mluvčím Miloše Zemana, ale kancléř Mynář si nakonec vybral Ovčáčka, protože bývalý zaměstnanec Haló novin byl prostě lepší než elitní moderátor ČT. „May the best man win,“ glosuje to Pavla Horáková. (Dodejme, že Moravec intriku prezidentské kanceláře jasně odmítl.)

Kdyby ale přišla nabídka, šli by naši hosté dělat mluvčího? „Ne, já od té doby, co jsem okusila, jaké je to říkat jenom vlastní názory, nechci dělat ani novinařinu,“ říká Horáková. Na druhou stranu Miloš Čermák odpovídá méně ostře: „Pane kolego, tohle je spekulativní otázka, takže vám na to neodpovím.“ Jinými slovy se zdá, že už na Ovčáčkovo místo pilně trénuje.

A co dalšího uslyšíte v novém díle? Miloš Čermák se zamyslí, jestli je nanuk neuctivé slovo, a vysvětlí vám, co je naprosto běžná ruská situace, která se musí stát, aby byl svět v pořádku. Pavla Horáková připomene, že různé konce uměleckých děl se vymýšlely už dávno před trailerem na nejnovější Matrix. A nebudou chybět ani oblíbené novinky z alternativní scény, kde si řekneme, jaký nejnovější důkaz o chemtrails mají naši konspirační přátelé v Brně.

Vyhrála v mediálním kvízu oceňovaná spisovatelka, nebo ostřílený novinář? To zjistíte v přehrávači nahoře. A příští neděli se opět vrátíme s novými hosty, abychom kličkovali mezi realitou a fikcí.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované