Hlavní obsah

Trdelníkové šílenství: Proč je teď pečou v Brazílii, Izraeli nebo Singapuru?

Honest Guide Janka Rubeše a Honzy Mikulky: Nepeče celá země, ale celý svět! Ukázali jsme turistům, jak si mohou svou oblíbenou pochoutku udělat doma.Video: Janek Rubeš, Honza Mikulka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Asi jste si všimli, že v Praze chybí turisté. Ale co chybí turistům? Jejich oblíbená pochoutka – trdelník. Proto jsme se rozhodli udělat si ho doma. A o recept se podělit s diváky našeho anglického pořadu.

Článek

Trdelník – pardon, kürtőskalács – je národní tradiční staročeský poklad, který se na trhu objevil asi tak před 10 lety. Do geografických disputací se však tentokrát pouštět nebudeme. Faktem je, že turisté si trdelník zamilovali.

Ve videu v úvodu článku se můžete podívat na naše exkluzivní kuchařské neumění, kdy jsme se snažili trdelník vyrobit doma.

Že jsou turisté z receptu nadšení, dokazuje fakt, že se nám během necelých 24 hodin sešlo už na 30 fotek od lidí z celého světa, kteří trdelník doma zkusili. O jejich výtvory bychom se s vámi nyní rádi podělili.

+17

Pokud i vy hledáte s dětmi inspiraci na odpolední pečení, můžete si zkusit udělat doma trdelník. Za nás je chuťově sice pořád nic moc, u jeho výroby jsme se ale skutečně hodně pobavili. Nezapomeňte své výtvory vyfotit a poslat nám je na e-mail HonestTrdelnik@seznam.cz.

Zoufalá doba přináší zoufalé činy.

Z této dávky uděláte cca 5 maxi trdelníků. Kompletní postup pak najdete na videu v úvodu článku.

Pochlubte se svými výtvory buď na naší facebookové stránce, nebo použijte #HonestTrdelnik.

Reklama

Doporučované