Hlavní obsah

Tři roky po nehodě: Stav Michaela Schumachera je nejistý, za jeho fotky chce někdo 32 milionů

Zdravotní stav Michaela Schumachera je i po třech letech po nehodě nejistý.

 

Reklama

Schumacherova manažerka nadále odmítá sdělit bližší informace o jeho zdraví, rodina spustila iniciativu Keep fighting.

Článek

Tři roky uplynuly od nehody Michaela Schumachera na lyžích ve Francii. Závodníkovi fanoušci stále čekají na zázrak, přesný Schumacherův stav není znám.

Od začátku byla Schumacherova manažerka Sabine Kehmová skoupá na informace o jeho zdravotním stavu. I tento měsíc se nechala slyšet, že závodníkovo zdraví není veřejnou záležitostí a jeho stav nebude ona ani rodina komentovat.

Nové informace pouze od soudu

Přesnější informace se veřejnost mohla dozvědět letos v září, kdy německý soud rozhodoval o žalobě Schumacherovy rodiny na časopis Bunte, který s odvoláním na informace od závodníkova přítele napsal, že Schumacher s asistencí už dokáže udělat pár kroků. Právník rodiny nicméně předložil lékařskou zprávu, podle které Schumacher chodit nemůže a nedokáže se ani s pomocí jiných postavit.

Nové informace se mohly objevit i před zhruba dvěma týdny - neznámý zdroj nabízel několika německým redakcím aktuální Schumacherovy fotky za jeden milion liber (v přepočtu asi 32 milionů korun). Média obrázky nekoupila, po fotografovi pátrá švýcarská policie.

Na sociálních sítích se zatím rozšířila iniciativa Keep fighting (Nepřestávej bojovat), kterou spustila jezdcova rodina. Vzdávat se prý není řešení, prostřednictvím webové stránky mají lidé posílat Schumacherovy fotografie jako povzbuzení pro všechny, kteří bojují.

Michael Schumacher po nehodě strávil v umělém spánku tři měsíce a do domácího ošetřování byl propuštěn po více než 250 dnech.

Reklama

Doporučované