Hlavní obsah

Trump nominuje do čela FBI Christophera Wraye. Má bezvadné renomé, tvrdí

Trump nominuje do čela FBI Christophera Wraye.

 

Reklama

Donald Trump plánuje oznámit nominaci na ředitele FBI. Tou bude právník a bývalý náměstek ministra spravedlnosti Christopher Wray.

Článek

„Muž s bezvadným renomé,” tak Donald Trump popisuje plánovanou nominaci Christophera Wraye na post ředitele Federálního úřadu pro vyšetřování. Jeho předchůdce Jamese Comeyho překvapivě odvolal na počátku května z důvodu ztráty důvěry.

Wray v minulosti působil ve vládě George Bushe mladšího jako náměstek ministra spravedlnosti. V současné době je soudním partnerem v advokátní kanceláři King & Spalding.

V případu Bridgegate, vyšetřování úmyslného vyvolání zácpy na mostě George Washingtona na Manhattanu, zastupoval guvernéra New Jersey Chrise Christieho. Christie se nechal minulý týden slyšet, že Trump rozhodně neudělá chybu, když Wraye nominuje na místo ředitele FBI.

Wray by se měl stát nástupcem Jamese Comeyho, kterého Trump překvapivě odvolal 9. května. Prezident své rozhodnutí zdůvodnil tím, že v nyní již bývalého ředitele FBI ztratil důvěru a že ho chtěl zbavit funkce již delší dobu.

Spekulace o tom, že odvolání souvisí s vyšetřováním bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna, který odstoupil kvůli svým nejasným vazbám na Rusko, šéf Bílého domu odmítl.

Reklama

Doporučované