Hlavní obsah

Trump pomalu rozjíždí kampaň pro prezidentské volby v roce 2020, sází na svou snachu

Donald Trump se startem prezidentské volební kampaně nezahálíVideo: Reuters

 

Reklama

Do volebního zápasu o druhý prezidentský mandát Donalda Trumpa ještě zbývá mnoho času. Podle některých ale další kampaň už začala.

Článek

Trumpův štáb nedávno otevřel internetové komunikační platformy, které mají přípravě k volbám sloužit. Hlavní hvězdou rodící se kampaně má být Trumpova snacha Lara, manželka mladšího prezidentova syna Erika. Při loňských volbách mnozí Laru považovali za Trumpovu tajnou zbraň, která mu pomohla k vítězství v její domovské Severní Karolíně. Lara Trumpová se teď stala centrální osobností startující volební kampaně, v níž nechybí pořádání mítinků, shromažďování finančních darů ani zpochybňování nepřejících médií.

Cílem kampaně je podle Trumpovy snachy nabídnout Američanům informace, které jim média neposkytují nebo jež zkreslují. Na platformách Twitter, Facebook a YouTube má už kampaň své účty, na nichž publikuje videa a informace. Některá videa během 24 hodin zhlédlo až 1,5 milionu uživatelů.

Kampaň sice není zatím nijak mohutná, ale rozbíhá se podle marketingových expertů úspěšně. Na prodej jsou dárkové předměty, zorganizováno bylo šest shromáždění, další uspořádá Lara v příštích týdnech v Michiganu.

Reklama

Doporučované