Hlavní obsah

Trumpová se na summitu G20 snažila zapojit do rozhovoru se státníky. Internetu je pro smích

Ivanka Trumpová se na summitu G20 pokusila držet krok se světovými lídry. Internetu je pro smích.Video: Adam Ryšánek

 

Reklama

Video, zveřejněné na Instagramu Elysejského paláce, zobrazuje dceru Donalda Trumpa Ivanku Trumpovou, jak rozpačitě rozpráví se světovými lídry. Ti jí nevěnují pozornost a „první dcera“ Spojených států je tak spíš pro smích.

Článek

Zástupci dvaceti nejvyspělejších zemí světa a organizací jako je Mezinárodní měnový fond se o víkendu sešli v japonské Ósace na summitu G20. Mnoho schůzek se odehrálo v neformálním duchu v kuloárech. Do jednoho takového rozhovoru se chtěla zapojit i dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka. Video, které zveřejnil Elysejský palác na svém Instagramu, ukazuje, jak se „první dcera“ USA snaží rozmlouvat s končící britskou premiérkou Theresou Mayovou, kanadským premiérem Justinem Trudeauem, francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a předsedkyní Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeovou – a internetu je Ivanka Trumpová pro smích.

Video se velmi rychle rozšířilo, na sociálních sítích ho komentovali světoví politici, novináři i obyčejní lidé. Většinou kritizují, že Trumpová na podobných akcích vystupuje oficiálně za Spojené státy, i když na to nemá pozici. Kritici zároveň upozorňují na to, že ostatní politici ji neberou vážně.

„Pro některé to může být šokující, ale být něčí dcerou ve skutečnosti není kariérní kvalifikací. Škodí to našemu diplomatickému postavení. USA potřebují prezidenta, který bude s G20 pracovat. Kdyby s sebou vzal kvalifikovaného diplomata, také by nám to neuškodilo,“ napsala například na Twitter demokratka Ocasio-Cortezová, nejmladší žena, která kdy byla do amerického Kongresu zvolena.

Podle jihočínského deníku South China Morning Post během akce Ivanka Trump zastupovala USA na setkáních s vůdci Číny, Japonska, Ruska, Indie a Austrálie. Vedla také americkou delegaci v diskuzi o posílení ekonomického postavení žen.

Reklama

Související témata:

Doporučované