Hlavní obsah

Turistické centrum v Pardubicích se příští rok přestěhuje na třídu Míru

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Turistické centrum v Pardubicích se přestěhuje na konci příštího roku na třídu Míru, na místo, kde kdysi začínalo. U Zelené brány je skoro dvě desítky let, ale nájemné v historické budově je drahé.

Článek

„Budova je luxusní, ale za přízemí platíme 400 tisíc korun a za horní část 800 tisíc korun ročně. Na třídě Míru máme volné prostory po kavárně, patří našemu Rozvojovému fondu,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

Na třídě Míru kdysi infocentrum bylo, provozoval ho ještě soukromník. V bývalé kavárně bude infocentrum, kam budou chodit jeho návštěvníci, administrativní pracovníci budou ve stejné budově v patře. Ušetřené peníze za nájem město investuje do turistického ruchu.

„U infocetra bude předzahrádka, vybudujeme kiosky na nádraží, které budou turisty informovat automatickou cestou,“ řekl Mazuch.

Podle náměstka primátora Jakuba Rychteckého (ČSSD) se náplň infocetra postupně proměňuje, klesají přímé prodeje vstupenek, víc věcí se přesouvá do on-line prostoru. V dalších měsících a letech přibude ve městě turistických atrakcí, infocentrum bude mít co propagovat. „Bude dokončený Památník Zámeček, automatické mlýny s galerií a polytechnickými dílnami, oživuje se nábřeží,“ řekl Rychtecký.

Zástupci turistického centra spolupracují s architekty, aby nové místo přizpůsobili návštěvnickému provozu. Podle ředitelky Miloslavy Christové se organizace přizpůsobuje novým požadavkům, víc působí na sociálních sítích, připravuje nové internetové stránky a e-shop se suvenýry.

„Zavedli jsme platební terminál v galerii Mázhaus, na Zelené bráně. Snažíme se chytit krok s novými technologiemi. Po lockdownu jsme očekávali, že městský cestovní ruch bude na ústupu, ale podle červnových výsledků je návštěvnost Zelené brány lepší než v roce 2019, výhled vidím pozitivně. Rezidenti se nejvíc ptají na koncerty, turisté chtějí poradit s cyklistickými trasami,“ řekla Christová.

Reklama

Doporučované