Hlavní obsah

Tváře Televize Seznam prozradily, co je na televizní práci baví

Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tváře Televize Seznam se v centrále fotily pro propagační materiály. U té příležitosti nám prozradily, co práce obnáší a co je nejvíce baví.

Článek

Redaktorky a redaktoři Televize Seznam si pro jeden den tak trochu vyzkoušeli opačnou roli, než kterou běžně zastávají. Vyzpovídali jsme je u příležitosti přípravy propagačních materiálů s jejich tvářemi. Před kamery a fotoaparáty si tentokrát stoupli v roli dotazovaných.

„Je to trošku nezvyklé, protože jsme zpravidla v úplně opačné roli, ale už jsem byla i hostem v rádiu, tak jsem si vyzkoušela i to,“ říká reportérka z Plzeňského kraje Bára Němcová.

Důležité je vytipovat zajímavé téma a zvolit vždy srozumitelnou formu sdělení. Práce reportéra ovšem zahrnuje také spoustu administrativy, která nemusí být na první pohled patrná.

„Práce je hlavně velká administrativa, musím všechny respondenty obvolat, sehnat pěkné lokace, kde budeme natáčet, takže moje práce je hlavně na telefonu a u počítače. To je můj telefon,“ zvolá uprostřed rozhovoru reportérka Michaela Rambousková.

Neustálé nasazení je ale to, co reportéři mají rádi. Přináší nejen různorodost pracovních dní, ale i časovou flexibilitu práce. Stát před kamerou také znamená hodně pozornosti. Mělo by jít o příjemnou záležitost.

„Samozřejmě je to příjemný, ta pozornost je příjemná. Kdo říká, že ne a pracuje v médiích, tak podle mě lže, ale do dneška, když se vidím v televizi, tak hledám chyby,“ svěřuje se moderátorka pořadu Slavní Veronika Farářová.

Více o tvářích Seznamu se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Doporučované