Hlavní obsah

Týden po teroru vyjdou Londýňané znovu do restaurací a barů

Do fondu solidarity přispějí některé restaurace v LondýněVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Obyvatelé Londýna dnes mají možnost podpořit fond solidarity Červeného kříže. Část z tržby odevzdají vybrané restaurace i Uber.

Článek

Britský Červený kříž vyzval obyvatele Londýna, aby dnes večer vyrazili do barů a restaurací ve městě. Cílem akce je ukázat jednotu a nezdolnost obyvatel Británie a také přispět do fondu solidarity Červeného kříže, který pomáhá obětem teroristických útoků a jejich rodinám.

Londýnské restaurace budou mít dnes v nabídce jídla a nápoje, jejichž koupí hosté do fondu přispějí. Libru z každé jízdy, která se v Londýně uskuteční mezi osmou hodinou večerní a půlnocí, věnuje alternativní taxislužba Uber.

Přesně před týdnem zažil Londýn další teroristický útok, druhý během tří měsíců, při kterém zemřelo 8 lidí a nejméně 50 je zraněno. Vrazi nejprve před sobotní půlnocí na London Bridge v samém centru města najeli osmdesátikilometrovou rychlostí do lidí. Poté tři muži útočili i v přilehlé čtvrti plné barů a restaurací, než je po osmi minutách řádění zastřelila policie.

Fond solidarity byl zřízen ihned po atentátech a za prvních 48 hodin podle BBC shromáždil téměr 400 000 liber, tedy 11,9 milionu korun.

Reklama

Doporučované