Hlavní obsah

Tým Ptám se já posílí Sedláčková z Českého rozhlasu a reportérka Ciroková

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Kristina Ciroková, Marie Bastlová a Veronika Sedláčková (zleva) tvoří moderátorský tým podcastu Ptám se já.

Reklama

Rozhovorový podcast Ptám se já Marie Bastlové na Seznam Zprávách posílí o dvě další moderátorky.

Článek

Od července se do rozhovorů jako hostující moderátorky zapojí i Veronika Sedláčková z Českého rozhlasu a reportérka Kristina Ciroková, která na Seznam Zprávách připravuje vlastní publicistický pořad Terén. Marie Bastlová bude přes léto mít rodičovskou pauzu - do Ptám se já se zapojí opět od podzimu, kdy začne horká fáze kampaně a také série rozhovorů s předvolebními lídry hlavních kandidujících uskupení.

„Jsem pyšná na to, co se nám za půl roku v Seznam Zprávách povedlo. S editorkou Eliškou Dokulilovou se nám povedlo přivést do podcastu Ptám se já spoustu atraktivních hostů, vybudovaly jsme skvělou komunitu posluchačů a náš podcast se snad stal i přínosnou částí zpravodajství Seznam Zpráv. Jsem ráda, že se nezastavíme ani přes léto a těším se na horký politický podzim,“ říká moderátorka Marie Bastlová.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Marie Bastlová se za mikrofon vrátí na podzim.

„Marie s Eliškou nastavily vysokou laťku tvrdých rozhovorů, kterou chceme nadále držet. Veronika Sedláčková a Kristina Ciroková, dvě velmi zkušené novinářky, jsou pro mě zárukou, že nikomu nepůjdou na ruku a že pořad bude nadále postrachem pro všechny, kdo nedokáží dát jasné a srozumitelné odpovědi,“ doplňuje šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Zkušená moderátorka Veronika Sedláčková.

Podcast Ptám se já vychází na Seznam Zprávách od ledna 2021, dosud vyšlo 110 epizod.

Marie Bastlová si zve české politiky, ekonomy, úředníky i odborníky - hosty podcastu byli vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS), lídři sněmovních stran Petr Fiala (ODS) nebo Ivan Bartoš (Piráti), odborníci na zdravotnictví jako Roman Prymula, Rastislav Maďar nebo Ruth Tachezy, elitní soudci Pavel Rychetský a Josef Baxa nebo plzeňský biskup Tomáš Holub.

Dosud podcast Ptám se já nasbíral přes 23 milionů zobrazení článků, 2,7 milionu zhlédnutí ve videu a 620 tisíc poslechů.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Tým moderátorek doplní i Kristina Ciroková, autorka pořadu Terén.

Moderátorky Ptám se já

Veronika Sedláčková Dlouholetá novinářka. Svou kariéru odstartovala v České televizi, kde strávila jedenáct let, postupně na pozicích redaktorky domácího zpravodajství, reportérky publicistické redakce a konečně moderátorky komentovaných zpravodajských pořadů. Nyní pracuje už dvanáctým rokem v Českém rozhlase a moderuje delší publicistické rozhovory na stanici Český rozhlas Plus.

Kristina Ciroková Na Seznam Zprávách připravuje publicistický videopořad Terén. Reportérka s dlouholetou praxí v pořadu České televize 168 hodin, v minulosti působila také jako dramaturgyně diskuzního pořadu Partie v televizi Prima, dříve jako reportérka MF DNES.

Marie Bastlová Hlavní moderátorka Ptám se já. Rozhovorům se věnuje od roku 2017 - nejprve jako moderátorka pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, krátce moderovala pořad K věci na CNN Prima News. V minulosti působila také v Hospodářských novinách jako politická reportérka. Věnovala se financování politických kampaní, mapování majetku politiků a samozřejmě politice a jejímu zákulisí. V roce 2012 získala cenu Novinářských křepelek pro mladé novináře a Novinářskou cenu za rok 2019, a to v kategorii Nejlepší audiovizuální rozhovor.

Reklama

Související témata:

Doporučované