Hlavní obsah

U náchodské nemocnice vzniknou čtyři bytové domy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Dokončení bytové výstavby v Náchodě na sídlišti u nemocnice zajistí společnosti Rezidence Duhovka a FATO, v listopadu převzaly zahájené a nedokončené projekty v této lokalitě.

Článek

Stavbaři by do 30. října 2023 měli vybudovat ve čtyřech domech zbývajících zhruba 80 bytů z celkového počtu 300 plánovaných, řekli zástupci radnice. Sídliště u nemocnice začalo vznikat koncem 90. let. „Výstavba v lokalitě u nemocnice tak opět pokračuje. Současná podoba projektu a renomé nových partnerů, kteří se jej zavázali dokončit, je pro nás příslibem jeho zdárného dokončení,“ uvedl starosta Jan Birke (ČSSD).

Radnice v polovině listopadu s novými investory podepsala smlouvy o převzetí projektů výstavby bytových domů od Bytového družstva Sluneční stráň a Bytového družstva Náchodská vyhlídka. „Oba noví investoři převzali i původní závazek výstavby, a to zaplacení smluvních pokut pro případ nedodržení termínu kolaudace 30. října 2023. Město Náchod tak nebude vracet dotaci na výstavbu technické infrastruktury ve výši 150 procent poskytnuté dotace,“ uvedla mluvčí radnice Nina Adlof.

Podle místostarostky Pavly Maršíkové (KDU-ČSL) společnost Rezidence Duhovka zajistí dostavbu dvou rozestavěných objektů s celkem 28 byty za odhadovaných 58 milionů korun bez DPH včetně parkovacích míst a předzahrádek. Firma FATO postaví zbylé dva domy s 53 bytovými jednotkami zhruba za sto milionů korun bez daně.

„Město dobuduje za 6,5 milionu korun u dvojice rozestavěných domů infrastrukturu, a to komunikace, chodníky, veřejné osvětlení či točnu pro autobusy,“ řekla dnes ČTK Maršíková. Radnice do budoucna na sídlišti počítá také s rozšířením parkovacích kapacit.

Podle investorů by výstavba dvou rozestavěných bytových domů, každý o 14 bytových jednotkách, měla skončit do konce roku 2021.

Reklama

Doporučované