Hlavní obsah

Údržba tratě ve Vídeňské ulici omezí tramvaje i auta

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Údržba tramvajové tratě v brněnské Vídeňské ulici o víkendu omezí cestující i řidiče. Z webu dopravního podniku vyplývá, že tramvaje linky 2, 5 a 6 pojedu odklonem. Zastávky obslouží autobus linky x6.

Článek

Pro řidiče bude platit omezení v křižovatce ulic Vídeňská, Poříčí a Křížová a u křižovatky Vídeňské ulice s Celní. V křižovatce ulic Vídeňská, Poříčí a Křížová práce uzavřou několik jízdních pruhů a omezí odbočování.

„Pro uzavřený směr od Svitav na Mendlovo náměstí povede doprava z Bauerovy ulicemi Křížkovského a Veletržní. Od Ostravy z Poříčí po Renneské třídě a Vojtově. Na Ostravu to bude ulicemi Vídeňská, Vojtova a Renneská třída na Poříčí. Pro uzavřený přímý směr z Vídeňské na Mendlovo náměstí a levé odbočení z Vídeňské na Poříčí povede doprava vpravo po Poříčí a dále ulicemi Nové sady, Hybešova a Václavská,“ okomentovala objízdné trasy Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Na křižovatce ulic Vídeňská a Celní práce zaberou jeden jízdní pruh v obou směrech a řidiči jedoucí ve směru od Heršpické neodbočí do Celní. V křižovatce nebude možné využít přechod pro chodce přes Vídeňskou.

Jinak, než byli zvyklí, vyrazí i Brňané cestující tramvajemi. Linka 2 pojede v úseku Stará osada - Hlavní nádraží a dále odklonem ulicí Renneskou do smyčky Švermova. Vynechá všechny zastávky v úseku Hybešova - Modřice, smyčka. Náhradní dopravu z Celní do Modřice zajistí linka X.Tramvaj číslo 5 bude fungovat pouze ze Štefánikovy čtvrti na Mendlovo náměstí. Tramvaj číslo 6 čeká v úseku Česká - Krematorium odklon přes náměstí Svobody a ulici Renneskou. Náhradou je autobusová linka x6 z České na Ústřední hřbitov.

Některé zastávky budou o několik metrů posunuté.

Práce pozmění trasu i nočním spojům N90 a N91. Ty v obou směrech obslouží zastávku Celní v přeložené poloze pod mostem tramvajové tratě.

Výluka na tramvajových linkách 2, 5 a 6 v podobném rozsahu je plánována i na následující víkend.

Reklama

Související témata:

Doporučované