Hlavní obsah

Údržbáři z D1 nebo vznešená barva listů lípy? Fotbalisté národního týmu budou nově hrát v zeleném

Foto: repre.fotbal.cz, Seznam Zprávy

Nové reprezentační dresy pro zápasy venku

Reklama

Výrazná zelená, která na umělém světle působí až žlutě. Takovou barvu vybrali zástupci českého fotbalu pro dresy, které budou v následujících dvou letech oblékat fotbalisté národního týmu pro zápasy na půdě soupeře. Uvědomují si, že zelená není právě česká národní barva: „Chceme vyvolat emoce a změny se nebojíme.“

Článek

„Nové dresy působí odvážně, ambiciózně, svěže a dravě – což jsou přesně atributy, které pasují na současný český tým, procházející v posledních letech generační obměnou. Proto věřím, že toto zdánlivě nečekané spojení bude fungovat,“ řekl předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

Poprvé fotbalisté nastoupí v nových dresech v neděli 17. listopadu. A podle Fotbalové asociace ČR jsou i dresy „revoluční“ a národní symboliku nezapírají.

„Vzor na dresu je moderním zobrazením struktury lipového listu, stejně jako je barva inspirována odstínem mladých lipových listů,“ stojí v tiskové zprávě FAČR.

Nezvyklé dresy skutečně vyvolaly na sociálních sítích hned po svém představení diskusi. Některým uživatelům připomínají dresy jen pro brankáře, jiným vesty silničářů.

„Nové venkovní dresy #ceskarepre to navrhoval Babica? @ceskarepre_cz „ÚDRŽBÁŘI Z D1“,“ komentoval například na Twitteru nový vzhled fotbalistů uživatel Ondřej Bambas (@OndrejBambas).

Reklama

Doporučované