Hlavní obsah

Úklid po srbsku. Bagr lovil odpadky z rozvodněné řeky, aby je následně poslal po proudu dál

Video se rozšířilo po sociálních sítích a sklidilo vlnu kritiky.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Svědek v srbském městě Novi Pazar natočil, jak „jednoduše” se dá vypořádat s nahromaděným odpadem natlačeným na konstrukci mostu, který přinesl příval vody po povodních.

Článek

Na sociálních sítích se objevilo video muže, který natočil, jak se v srbském městečku Novi Pazar uklízí. Před mostem, který vede přes řeku Jošanica, se kvůli zvýšené hladině nahromadilo množství odpadků. Řidič bagru se rozhodl problém vyřešit nejjednodušší a nejrychlejší možnou cestou – nabral odpadky z jedné strany mostu a vysypal je na druhé straně zpět do řeky.

Video se později rozšířilo i na Facebooku, kde ho sdílel server informující o počasí Severe Weather Europe a uživatelé tento pro životní prostředí velmi nešetrný způsob úklidu tvrdě kritizovali, informoval o tom slovinský server Slovenske novice.

V Srbsku v posledních dnech vydatně pršelo, přívalové deště způsobily záplavy zejména v centrální části země. Voda se vylila na silnice, do domů a poškodila mosty. Úřady nařídily posílit protipovodňové zábrany podél hlavních srbských řek a další nouzová opatření na řadě míst.

Voda tekoucí z rozlitých koryt a přeplněných kanálů zaplavila desítky domů v několika městech a vesnicích, někteří museli kvůli velké vodě opustit své domovy.

Deštivé počasí trápí i další státy Balkánu, například v Bosně se od minulého měsíce pohřešuje dítě, které spadlo do rozvodněného potoka. S odvoláním na místní média o tom informovala americká televize Fox News.

Reklama

Doporučované