Hlavní obsah

Úřady zveřejnily nahrávku z divokého přistání Harrisona Forda. Já jsem ten ňouma, co nezvládl přistát, řekl věži

Harrison Ford zaparkoval svůj letoun na pojezdovou dráhu, dispečerům se omlouval.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Filmový představitel Indiana Jonese v únoru nezvládl přistání a svůj letoun zkrotil až na pojezdové dráze kalifornského letiště. Svým incidentem ohrozil letoun se 116 lidmi na palubě.

Článek

Americký federální úřad pro letectví zveřejnil záznam rozhovoru letových dispečerů s americkým hercem Harrisonem Fordem. Ten v únoru nezvládl nasměrovat svůj letoun na runway a přistál na pojezdové dráze kalifornského letiště v Santa Aně. Jeho letadlo jen těsně minulo dopravní letoun se 116 lidmi na palubě.

„Já jsem ten ňouma, co přistál na pojezdové dráze," přiznal čtyřiasedmdesátiletý Ford dispečerům svůj prohřešek během přistávání na letišti Johna Waynea nedaleko Los Angeles.

Svůj letoun herec omylem navedl na provozní dráhu souběžnou se správnou dráhou přistávací. „Mělo to letadlo být doopravdy pode mnou?" ptal se Ford udiveně po nepovedeném přistání, za které se omluvil. Boeing 737, který hollywoodská hvězda jen těsně minula, později bez problémů odletěl do Dallasu.

Představitel slavného Indiana Jonese nebo Hana Sola z Hvězdných válek svým nepovedeným přistáním porušil předpisy federálního úřadu pro letectví, a tak musí být celý incident předmětem vyšetřování, které podle agentury AP nadále probíhá.

Reklama

Související témata:

Doporučované