Hlavní obsah

Ušetří zaměstnanci stovky měsíčně? Rozhodne se o superhrubé mzdě

O superhrubé mzdě hovořily Seznam Zprávy s Tomášem Hunalem z PwC.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Superhrubá mzda, nástroj vlády Mirka Topolánka z roku 2008, odolává už přes šest let. Tak dlouho už se odehrávají pokusy o její zrušení. Další kolo se očekává v úterý, kdy bude konec superhrubé mzdy projednávat vládní koalice.

Článek

Superhrubá mzda je v Česku základ daně, ze kterého se následně vychází při výpočtu zálohy na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Nástroj Topolánkovy vlády, který v posledních letech kritizoval nejeden ministr financí, je podle premiéra Andreje Babiše dokonce „největším podvodem na voliče“. O budoucnosti superhrubé mzdy bude už v úterý jednat koalice. A podle všeho by se měla od příštího roku zrušit.

„Očekáváme, že se vláda vrátí k návrhu z roku 2018, tedy že superhrubou mzdu nahradí solidárním zvýšením daně, progresivním zdaněním a zavedením dvoupásmového zdanění,“ říká partner PwC ČR Tomáš Hunal. V praxi to znamená, že zaměstnanci si polepší o několik set korun měsíčně.

Ministerstvo financí na svém Twitteru uvedlo, že díky zrušení superhrubé mzdy zůstane v peněženkách občanů o 15 miliard korun ročně víc, zpřehlední se daně a reálně placená daň z příjmů klesne ze současných 20,1 procenta na 19 procent.

„V rámci druhého pásma by se mělo danit cca 23 procent, to se týká lidí s výdělkem vyšším než 1,5 milionu korun ročně,“ upozorňuje Hunal.

Jak dodává, je důležité si uvědomit, že superhrubá mzda zatěžuje aktivní příjem. „Na prodej cenných papírů, nemovitostí a dalšího se nevztahuje. Tam by tedy mohlo dojít k dramatickému zatížení pasivních příjmů, a to sazbou třiadvacet procent,“ říká Hunal.

Reklama

Doporučované