Hlavní obsah

V Aši začala rekonstrukce nebezpečné křižovatky za 20 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Aši na Chebsku začala rekonstrukce frekventované křižovatky ulic Jiráskova, Okružní a Selbská. Město za ni zaplatí téměř 20 milionů korun. Lidé musí počítat v místě oprav s dopravním omezením.

Článek

Oprava křižovatky je dlouhodobě jednou z priorit města, radnice chce zvýšit v místě bezpečnost chodců i řidičů. „Největším problémem křižovatky, do níž ústí frekventované ulice Okružní a Selbská, které jsou výpadovkou na hraniční přechod Aš - Selb, je její nepřehlednost. Nebezpečná je i pro chodce, zejména pro děti, docházející do nedaleké základní školy,“ uvedl tiskový mluvčí radnice Milan Vrbata.

Část nákladů, zhruba čtvrtinu, pokryje evropská dotace určená na opravy komunikací. Stavební práce zhotovitel rozdělil do čtyř etap, dokončení prací je naplánováno na konec září. Provoz je nyní řízen semafory, pro motoristy bude vždy průjezdný jeden jízdní pruh.

Součástí rekonstrukce vozovky bude i oprava chodníků, nový přechod pro chodce přes železniční trať a přibudou i nová místa pro přecházení silnice. Stavební firma vybuduje i nové veřejné osvětlení, dva nové autobusové zálivy a dalšími úpravami by se měly výrazně zlepšit rozhledové poměry a tím i přehlednost křižovatky.

V Aši začaly před časem i opravy ulic Na Stráni, Republikánská a Údolní. Třináctitisícové město za ně zaplatí téměř deset milionů korun. S jejich dokončením se počítá koncem října.

Reklama

Doporučované