Hlavní obsah

V Blansku-Klepačově vznikne zastřešené posezení u hřiště, projekt vybrali lidé

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V blanenské místní části Klepačov vznikne v příštím roce nové zastřešené posezení u hřiště. Projekt vybrali lidé, získal nejvíce hlasů ve třetím ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko.

Článek

Město na uskutečnění návrhu stejně jako loni vyčlení z rozpočtu 600 tisíc korun. Loni vyhrály lavičky pro setkávání.

Do třetího ročníku participativního rozpočtu lidé navrhli k uskutečnění šest projektů. Do hlasování o nich se zapojilo 1020 lidí, vítězný projekt podpořilo 422 z nich. „Jsem rád, že o participativní rozpočet mají lidé zájem a také že se nám i navzdory škrtům podařilo udržet objem financí, které máme na Společně PRO Blansko vyhrazeny. Stejně jako v předchozích dvou ročnících má město na vítězný projekt vyčleněnou částku 600 tisíc korun. Uvidíme, zda se podaří najít další peníze i mimo participativní rozpočet a opět realizovat také některý z dalších námětů, které se umístily na dalších příčkách,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Nový přístřešek o rozloze zhruba 20 × 5,5 metru s posezením až pro 100 lidí by měl vzniknout v dnes už nevyužívaném prostoru bývalého tenisového kurtu za hřištěm. Sloužit má jako zázemí pro ochranu před nepříznivým počasím při pořádání sportovních a společenských akcí.

„Během roku organizujeme celou řadu akcí, turnaje v nohejbalu, tenisové turnaje, fotbálky, ale také akce pro širokou veřejnost, jako je kuličkiáda, pálení čarodějnic a podobně. Těchto akcí se pravidelně účastní také lidé z centrálního Blanska nebo jiných místních částí, hojně navštěvovaný nejen místními je také zdejší pumptrack a workout, pro které bude přístřešek také nabízet zázemí,“ popsal autor návrhu Pavel Tvarog.

V minulém ročníku participativního rozpočtu se sešlo 18 projektů. V hlasování zvítězil projekt lavičky pro oddech i setkávání generací. První z více než tří desítek laviček s vyvýšeným posezem i čtveřice takzvaných hnízd, dřevěných sestav stolku a sedátek, už jsou umístěny na několika místech ve městě.

Reklama

Doporučované