Hlavní obsah

V Brně vznikne studie na stavbu centrálního objektu magistrátu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno si nechá vypracovat studii, která více napoví o nárocích plánovaného centrálního objektu magistrátu v Benešově ulici.

Článek

Studii radní podpořili částkou dva miliony, stavba komplexu vyjde asi na 1,8 miliardy korun, uvedla dnes v tiskové zprávě Kateřina Gardoňová z tiskového oddělení magistrátu. Cílem centrální budovy je sloučit všech deset současných pracovišť, zjednodušit lidem návštěvu úřadů, ale také snížit náklady na provoz. Brno má asi 1100 úředníků.

Sídlo má vzniknout mezi ulicemi Benešova a Koliště. Nabídne zázemí všem pracovníkům, kteří jsou nyní na deseti různých místech v různých budovách. Lidé tak musejí vyřizovat různé věci na jiných místech.

„Výstavbou centrálního objektu magistrátních služeb zjednodušíme lidem návštěvu úřadů. Do budoucna je najdou pod jednou střechou, čímž snížíme i náklady na provoz. K tomu, abychom věděli, jaké nároky bude mít provozování této instituce, pomůže dislokační studie, na kterou město schválilo dva miliony korun,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Podle ní město díky studii zjistí, jaké jsou požadavky na objekt a jak bude nutné navrhnout jeho provoz.

Radní schválili dvoumilionovou dotaci na žádost společnosti CD Centrum Coms, kterou město stoprocentně vlastní. Firma připravuje podklady pro zpracování projektové dokumentace na výstavbu. Studie je jedním z nezbytných podkladů projektové dokumentace. Výběrové řízení na vyhotovení studie by se mělo uskutečnit do konce roku, její vyhotovení potrvá rok.

Reklama

Související témata:

Doporučované