Hlavní obsah

V Čechách dnes napadne až 10 centimetrů sněhu, v noci bude náledí

Sníh bude během soboty padat téměř na celém území Česka.Video: Lukáš Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Až deset centimetrů sněhů má dnes napadnout téměř v celých Čechách. Na horách může nasněžit až dvakrát tolik. Čerstvý sníh má postupně zvlhnout a ztěžknout, mohl by lámat stromy a strhávat dráty elektrického vedení. V noci na silnicích hrozí tvorba náledí.

Článek

V Čechách dnes napadne až deset centimetrů sněhu, na horách až 20 centimetrů. V noci na neděli se ale může v jižní části republiky a ve východních Čechách tvořit náledí. Řidiči i chodci by měli být velmi opatrní. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes ČTK poskytl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V českých krajích kromě Prahy a Vysočiny dnes napadne sníh, který postupně zvlhne a ztěžkne a mohl by lámat stromy a strhávat dráty elektrického vedení. „Na silnicích může být uježděný a zledovatělý sníh, zejména v nižších polohách však bude během dne odtávat,” uvedli meteorologové.

Odpoledne a večer bude sněžení v jihozápadní polovině ČR v polohách pod 600 metrů přecházet do deště.

V noci na neděli budou teploty kromě středních a severozápadních Čech klesat pod bod mrazu. „Mokré povrchy proto budou namrzat a bude se tvořit náledí,” varoval ČHMÚ. Náledí se může tvořit v Jihočeském, Jihomoravském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji, na Vysočině a v Libereckém kraji kromě Českolipska.

Reklama

Související témata:

Doporučované