Hlavní obsah

V centru Hradce Králové obnovila provoz městská tržnice

Foto: Seznam Zprávy

V centru Hradce Králové obnovila provoz městská tržnice.

Reklama

Za přísnějších hygienických pravidel v pondělí ráno po více než měsíci obnovila provoz městská tržnice na náměstí 28. října v centru Hradce Králové. Zákazníků byly desítky.

Článek

Trhovci museli mít u prodejního místa dezinfekci, být od sebe v předepsané vzdálenosti a dbát na to, aby se zákazníci u stánků neshlukovali a dodržovali rozestupy.

„Počet prodejních míst je z hygienických důvodů snížen tak, aby byl zajištěn mezi nimi dostatečný bezpečností odstup. Stánků je sedm. Začali prodávat okolo 7:00. Od rána se tady mohlo otočit asi 40 zákazníků,“ řekl v pondělí ráno správce tržnice Vladimír Capoušek.

Trhovci za běžné situace mají k dispozici více než 30 prodejních míst. Správa tržnice při rozdělování omezeného počtu prodejních míst upřednostnila prodejce s vlastními výpěstky a sadbou před zbožím, které se pouze přeprodává.

„Lidé chodí o něco méně, než je v tuto dobu běžné, ale chodí. Všechno roste a my potřebujeme odbyt. Jak vidíte, nabízíme převážně letničky. Kdybychom nemohli prodávat, bylo by to pro nás likvidační. Bylo to na poslední chvíli. Zákazníci jsou ukáznění,“ řekla Růžena Choceňská ze stánku se zahradnickými produkty.

Městská tržnice v centru Hradce Králové u bývalého OD Tesco zahájila letos provoz začátkem března. „Prodávali jsme asi 14 dní a pak jsme to museli zavřít. Dnes je to první den, občas musíme napomínat zákazníky, aby dodržovali rozestupy. Lidé se ale většinou snaží nařízení dodržovat,“ řekl Capoušek.

Otevření městských tržnic souvisí s postupným uvolňováním preventivních opatření kvůli šíření nového koronaviru. Venkovní prodej ovoce, zeleniny a regionálních potravin od poloviny března dočasně kvůli epidemii zakázala vláda.

Reklama

Související témata:

Doporučované