Hlavní obsah

V centru Prahy unikalo velké množství plynu, hasiči v oblasti kolem náměstí Republiky evakuovali stovky lidí

Únik plynu v Masné ulici.Video: Hasiči Praha

 

Reklama

Pražští hasiči zasahovali v centru Prahy. Z výkopu v Masné ulici rychle unikal plyn. Z okolních budov evakuovali zhruba 500 osob.

Článek

Kvůli silnému úniku plynu na křižovatce ulic Masná a Rybná v centru Prahy museli ve čtvrtek večer hasiči a policisté evakuovat asi 500 lidí, uzavřeli několik ulic a zastavili dopravu. Plyn unikal z výkopu, kde dodavatelská firma vyměňovala potrubí pro společnost Pražská plynárenská distribuce.

Po zhruba třech hodinách se podařilo uzavřít potrubí a plyn zastavit. Poté, co se hasiči ubezpečili, že koncentrace plynu v ovzduší je minimální a nebezpečí nehrozí, se evakuovaní lidé začali kolem 23:00 postupně vracet domů. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Zdravotníci na místě ošetřili pět lidí, kteří se lehce nadýchali plynu. Matku s dítětem a tři zasahující policisty, řekl ČTK mluvčí policie Jan Rybanský. Nikdo z nich nemusel být převezen do nemocnice, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

"V ulici Masná na Praze 1 došlo k masivnímu úniku plynu. Na místě probíhá evakuace přilehlých domů a z důvodu zajištění průjezdu HZS (hasičského záchranného sboru) policisté uzavřeli dopravu i v okolních ulicích," oznámila po 20:00 policie na twitteru. Dopravní podnik přistavil evakuační autobus, který několik lidí včetně dětí využilo.

Plyn začal unikat při rekonstrukci plynovodu v Masné ulici, řekl ČTK mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. Firma Pražská plynárenská distribuce, která má na starosti správu vedení plynu, patří do koncernu Pražská plynárenská.

Reklama

Související témata:

Doporučované