Hlavní obsah

V centru Prostějova budou dvě mlžítka pro ochlazení v horkých dnech

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Osvěžit se pomocí jemné mlhy budou moci v parných dnech lidé v centru Prostějova, kde budou v letních měsících instalovány dvě speciální sprchy rozprašující mlhu.

Článek

Město za mlžítka, jejichž nákup schválila městská rada, zaplatí 70 tisíc korun.

„Předpokládáme, že mlžítka ocení lidé hlavně v horkých letních dnech. Osvědčila se v jiných českých a moravských městech a i v Prostějově budou doplňovat funkci kašen a zeleně,“ sdělil primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko). Podle něj bude zařízení na rozprašování mlhy instalováno na centrálním náměstí v prostoru tzv. malé a velké kuželny.

Vedení města o instalaci rozprašovačů mlhy už dříve uvažovalo, záměr nyní znovu zvedla náměstkyně Milada Sokolová (ODS). „Inspirovala mne reportáž z Frýdku – Místku, kde si lidé mlžítka velmi pochvalovali. Záměr jsme projednali a odsouhlasili jak s památkáři, tak s hygienou. Myslím, že i u nás tedy přijde v parných dnech takové zařízení vhod,“ podotkla Sokolová.

Mlžítka se osvědčila například v Praze, kde jich letos přibude 25. Mlžítka v hlavním městě mají tvar brčka, které je spolu s nástavcem umístěno na hydrantový poklop. Loni jich bylo instalováno 21.

Reklama

Doporučované