Hlavní obsah

V čínské školce zabíjela bomba. Útočník byl duševně nemocný

Výbuch v mateřské škole v Číně způsobila podomácku vyrobená bomba.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Dvaadvacetiletý muž zaútočil ve čtvrtek v mateřské školce bombou domácí výroby. Motiv útoku není znám, je ale možné, že se pokoušel pomstít za křivdu z dětství.

Článek

Čtvrteční explozi na východě Číny má na svědomí dvaadvacetiletý útočník, který trpěl duševní poruchou. Výbuch v mateřské školce si vyžádal 8 obětí a 65 zraněných, z nichž 8 zůstává v kritickém stavu. Útočník použil podomácku vyrobenou bombu, motiv jeho činu není znám.

Terčem útoku se stala mateřská školka ve městě Feng-sien. Není jasné, proč si útočník jménem Sü vybral za cíl právě ji. Nejde ale o první školku, která se v Číně stala cílem útoku mentálně postižených pachatelů. Většinou chtěli podle ČTK potrestat domnělou nebo skutečnou křivdu z dětství.

Policie útočníka identifikovala na základě záběrů z bezpečnostních kamer a analýzy DNA. V jeho bytě se nacházel výbušný materiál. Zdi byly popsány čínskými znaky, které znamenají smrt a neštěstí. Sü kvůli své poruše autonomního systému nedokončil školu, jak uvádí policejní zpráva. Původně se spekulovalo, že výbuch způsobila plynová láhev.

Útočník se stal obětí svého vlastního útoku. Zranění neutrpělo žádné dítě ani zaměstnanec školky.

Reklama

Související témata:

Doporučované