Hlavní obsah

V IKEA na Černém Mostě má sedm zaměstnanců koronavirus

Foto: Shutterstock.com

Zaměstnanci IKEA Černý Most si předávali koronavirus.

Reklama

Na pobočce obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě se několik zaměstnanců nakazilo koronavirem. Nakažení jsou v domácím léčení. Hlavní hygienička tvrdí, že je situace pod kontrolou. Pobočka funguje dál.

Článek

„Mohu potvrdit, že v obchodním domě IKEA na Černém Mostě bylo během posledních týdnů sedm našich zaměstnanců pozitivně testováno na koronavirus a zotavují se v domácím léčení,“ potvrdil pro Seznam Zprávy tiskový mluvčí řetězce IKEA Petr Šašek.

Část zaměstnanců momentálně je či byla v karanténě. Další zaměstnance obchod nechává na vlastní náklady testovat.

„Máme to pod kontrolou. Těch kontaktů tam bylo poměrně hodně. Ale je to pod kontrolou,“ tvrdila ve středu odpoledne hlavní hygienička Jarmila Rážová. Mluvčí obchodního řetězce její slova zopakoval s tím, že prodejna pokračuje v provozu.

Momentálně v režii hygienické stanice probíhá trasování lidí, se kterými byli nakažení v kontaktu. Na dotaz, zda nakažení zaměstnanci byli v kontaktu se zákazníky obchodního domu, mluvčí neodpověděl.

Uvedl pouze, že ihned po odhalení prvních případů na Černém Mostě byla zavedena ve všech obchodech řetězce přísnější hygienická opatření.

„Všichni naši zaměstnanci musí v obchodních domech nosit roušku či jinou vhodnou ochranu úst a nosu a dodržovat bezpečné rozestupy, což vzhledem k epidemiologické situaci v Česku doporučujeme i našim zákazníkům,“ dodává Šašek.

Reklama

Doporučované