Hlavní obsah

V Kadani začala rekonstrukce zázemí na městském koupališti

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Kadani na Chomutovsku začala rekonstrukce budovy se zázemím a ubytovnou na městském koupališti. Opravy objektu za 25 milionů korun budou dokončené v dubnu příštího roku.

Článek

Město plánuje koupaliště provozovat celoročně, proto nad vyhřívaným bazénem připravuje nafukovací halu odhadem za deset milionů korun, řekl ČTK starosta Kadaně Jiří Kulhánek (ODS).

„Na našem koupališti probíhá jedna z největších rekonstrukcí od jeho vzniku, a to je zastřešení koupaliště. Rozhodli jsme se, že zastřešíme plavecký padesátimetrový vyhřívaný bazén, a to nafukovací halou. To znamená, že zastřešení bazénu by probíhalo po letní plavecké sezoně,“ řekl Kulhánek.

Opravy zázemí i upevňování haly, které budou propojené, by měly být hotové v dubnu příštího roku. Na podzim by se měla hala poprvé nafouknout, a návštěvníci si tak budou moci poprvé zaplavat na koupališti i v zimních měsících. Hala bude nafouknutá vždy od října do května, pak se složí a uchová, uvedl starosta.

Správcem koupaliště je Tepelné hospodářství Kadaň, s.r.o., které bazén také vyhřívá. Dosud nebylo možné se v osmnáctitisícovém městě vykoupat v krytém bazénu. Místní museli dojíždět do akvaparků v Chomutově nebo do německého Marienbergu. Starosta od zastřešení koupaliště očekává vyšší návštěvnost, protože má město jako jediné padesátimetrový bazén v okolí.

Reklama

Doporučované