Hlavní obsah

V Kopřivnici nedaleko někdejších kasáren se bude stavět kruhový objezd

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Kopřivnici na Novojičínsku vznikne nový kruhový objezd. Město ho vybuduje ve spolupráci s Moravskoslezským krajem. Náklady na stavbu budou zhruba deset milionů korun.

Článek

Kruhový objezd se bude budovat nedaleko objektu bývalých kasáren u křižovatky ulic Obránců míru, Francouzské a Školní. Už v tomto týdnu začaly v místě stavební práce, protože před samotnou přestavbou křižovatky na okružní je nutné přeložit vodovod.

„Kruhový objezd vznikne ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, který je vlastníkem komunikace II/482, a tedy i hlavním investorem rekonstrukce křižovatky. Kopřivnická radnice zajistila projekční přípravu celého projektu, včetně stavebního povolení, a dále bude financovat stavební části na vedlejších místních komunikacích, jako jsou přechody pro chodce, chodníky, veřejné osvětlení, přilehlé zelené plochy a nezbytné přeložky inženýrských sítí. Stavbu samotné křižovatky zaplatí kraj,“ uvedla mluvčí radnice Lucie Macháčková. Náklady na celý projekt jsou zhruba deset milionů korun, přičemž město se bude podílet zhruba jednou třetinou.

„Nyní jsme před podpisem smlouvy s vítězným dodavatelem a předpokládáme, že rekonstrukce bude zahájena po provedení přeložek vody a kabelů, pravděpodobně na přelomu srpna a září. Na realizaci zakázky má stavební firma 80 dní, takže by se práce měly stihnout ještě letos,“ uvedl Ludvík Michalec z odboru rozvoje města. Dodal, že stavět se bude za provozu a dopravu v místě budou řídit semafory.

Další kruhový objezd bude ve spolupráci s krajem vybudován v budoucnu také na křižovatce ulic Záhumenní a Kpt. Jaroše. Město už má hotovou studii, kterou začne ještě letos rozpracovávat do projektové dokumentace. Stavět by se tak mohlo začít v příštím roce.

Reklama

Doporučované