Hlavní obsah

Policie v LA odpojí domy od vody a elektřiny. Pořádaly se tam večírky

Foto: Profimedia.cz

Los Angeles, ilustrační fotografie.

Reklama

Starosta amerického města Los Angeles Eric Garcetti povolil tamní policii, aby vypínala dodávky vody a elektrického proudu do domů, kde se v rozporu s opatřeními proti šíření koronaviru konají večírky.

Článek

Na svých internetových stránkách o tom informuje britský The Guardian.

Ode dneška se mohou policisté obracet na městskou správu vodovodů a elektrických sítí, aby dotyčné nemovitosti během 48 hodin odstavila od dodávek.

Garcettimu se nelíbí, že někteří místní obyvatelé ve svých honosných vilách pořádají večírky, na kterých se schází velký počet lidí. Varoval, že na takových akcích se může šířit koronavirus ve velkém. Připomněl party, která se konala v pondělí v luxusní čtvrti Beverly Crest, kde se bavilo několik stovek lidí. Neměli roušky a nedodržovali odstup. Na záběrech pořízených z vrtulníku bylo vidět, jak na balkoně hraje DJ a lidé jsou namačkáni kolem bazénu. Večírek skončil přestřelkou, při které jedna žena zemřela a dva další lidé byli zraněni.

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse se v Los Angeles koronavirem nakazilo přes 198 000 lidí, 4 828 z nich nákaze podlehlo. Město má asi čtyři miliony obyvatel.

Reklama

Doporučované