Hlavní obsah

V Liberci skončí v pátek uzavírka Letné, na křižovatce přibyly semafory

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Liberci skončí v pátek uzavírka frekventované ulice Letná u nákupní zóny v Pavlovicích. Neprůjezdná byla od začátku srpna kvůli rekonstrukci křižovatky se Srnčí ulicí za 17,35 milionu korun. Cílem úprav bylo zvýšit bezpečnost.

Článek

Křižovatka bude po rekonstrukci řízena semafory, což zvýší její průjezdnost a přispěje ke snížení nehodovosti. „Cílem úprav bylo také zamezit kolizím vozidel s chodci v místech přechodu pro chodce přes tři jízdní pruhy,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Stavbaři kromě křižovatky upravili také silnici a chodníky, odvodnění a dešťové kanalizační přípojky a veřejné osvětlení.

Rekonstrukce křižovatky byla součástí projektu, na který Liberec získal evropskou dotaci a který je zaměřený na zvýšení bezpečnosti dopravy ve městě. Dotace na úpravy křižovatky na Letné činila 7,35 milionu korun.

Liberec chce v tomto několikaletém evropském projektu letos umístit semafory také do tří ulic v dolním centru města, kde je obchodní dům Forum a autobusový terminál MHD. I tam si od toho radnice slibuje zvýšení bezpečnosti pro chodce i zlepšení průjezdnosti. Semafory přibudou v ulicích Na Pláni a Lipová u Anenského domu a v Blažkově ulici mezi parkovacím domem a Forem. Stát to bude skoro šest milionů korun.

Po otevření Letné zůstanou v Liberci kvůli opravám dál uzavřené další dvě frekventované silnice, obě vedou na Šaldovo náměstí v horním centru stotisícového města. Uzavírka Sokolské ulice by měla skončit v polovině listopadu a zhruba o dva týdny později i uzavření Jablonecké ulice, konkrétně úseku od křižovatky s Klášterní ulicí po křižovatku s ulicí Na Bídě u bývalé Textilany.

Reklama

Související témata:

Doporučované