Hlavní obsah

V linkových autobusech v Královéhradeckém kraji se opět platí jízdné

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Královéhradeckém kraji se ode dneška v linkových autobusech opět platí jízdné a nastupuje se do nich předními dveřmi. Skončilo tak mimořádné opatření kvůli epidemii covid-19, které kraj zavedl 17. března.

Článek

Opatření mělo omezit kontakt mezi řidiči a cestujícími a snížit riziko přenosu koronaviru na řidiče. ČTK to dnes řekla mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

Původně chtěl kraj cestování zdarma a zákaz nastupování předními dveřmi zrušit k 14. dubnu, ale nakonec opatření nechal v platnosti ještě dalších 11 dní. Prodloužení mimořádného opatření žádaly odbory.

Královéhradecký kraj dodal v minulých dnech autobusovým dopravcům více než 5500 roušek a 2500 respirátorů pro zvýšení ochrany řidičů a také dezinfekci. Cestující by se podle hejtmanství měli ve veřejné dopravě cítit bezpečně. Kraj apeluje na cestující, aby nadále dodržovali pravidla nastavená jednotlivými dopravci.

Prodej jízdenek ve spojích Českých drah a jejich kontrola průvodčími byly obnoveny v původně předpokládaném termínu, tedy v úterý 14. dubna.

S postupným návratem k běžnému provozu vlaků a autobusů počítá Královéhradecký kraj od května. O všech změnách bude hejtmanství informovat.

Reklama

Doporučované