Hlavní obsah

V Litoměřicích si lidé mohou vyzkoušet únikovou hru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé v Litoměřicích si mohou vyzkoušet únikovou hru s názvem Ukradená premiéra. Přestože je tato dobrodružná zábava náročná, je vhodná podle autorů i pro rodiny s dětmi.

Článek

ČTK o tom informovala Iveta Hejduková z litoměřické radnice.

Projekt vymysleli a zrealizovali zaměstnanci městských kulturních zařízení. Právě na webu zařízení si lze zarezervovat termín a čas. Za hodinu a půl zábavy zaplatí skupina, v níž může být až šest lidí, 1500 korun.

Děj se odehrává v kině. Tým, který se do únikové hry přihlásí, pátrá po ukradených kódech, jež jsou potřebné ke spuštění premiéry filmu. Skupina musí v určitém časovém rozmezí vypátrat tyto kódy a nezklamat tak diváky, kteří se na film těšili, a zároveň zachránit producenty i distributory, kteří nemohou přijít o zisky.

„Není potřeba fyzické zdatnosti či nějakých zvláštních znalostí, vše je o selském rozumu, dedukci, nápaditosti a postřehu,“ uvedla ředitelka městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková.

Úniková místnost se nachází v bývalé zasedací místnosti kulturního domu. Originálně pojat je interiér, doplňky. „Jedná se o velmi inteligentní zábavu s propracovanými úkoly. Již teď, pár dní po spuštění, registrujeme velké množství kladných ohlasů. Je to skvělá rodinná zábava i originální teambuildingová aktivita,“ uvedla Kmoníčková.

Únikové hry vznikly na základě počítačových her, ve kterých hráč uzamčený v místnosti musí nejdříve dobře prozkoumat své okolí, aby se dostal ven. Úspěšná byla v Ústeckém kraji hra, kterou připravilo chomutovské muzeum k 30. výročí sametové revoluce.

Reklama

Doporučované