Hlavní obsah

V Opavě skončí bezplatné parkování v zónách placeného stání

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V Opavě v pondělí skončí bezplatné parkování v zónách placeného stání, důvodem je ukončení nouzového stavu vyhlášeného v Česku kvůli koronavirové epidemii.

Článek

„Město ukončí i rozvozy obědů a nákupů pro potřebné. Končí také iniciativa radnice v distribuci roušek. Naopak i nadále bude platit omezení volného pohybu v budovách magistrátu, občané zde budou mít přístup pouze po předchozí rezervaci,“ řekl Roman Konečný z tiskového odboru města.

„Děkuji jak lidem pracujícím v první linii, od zdravotníků přes řidiče MHD, pracovníky krizového štábu, prodavačky, hasiče, policisty, členy Českého červeného kříže a dalších dobrovolnických organizací, zaměstnance Technických služeb až po vojáky. A děkuji všem Opavanům, kteří se zachovali naprosto úžasně a disciplinovaně. Šili pro potřebné roušky, pomáhali, chovali se příkladně,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil.

S ukončením nouzového stavu v Opavě končí i telefonní a emailové linky krizového štábu. Ukončen bude i provoz telefonních linek, prostřednictvím kterých si potřební občané mohli objednávat dovoz obědů a nákupy jídla a drogerie. Ruší se i distribuce roušek, které město rozváželo zejména seniorům či nemocným.

S ukončením nouzového stavu se muselo zrušit parkování zdarma v parkovacích zónách. Vláda o zrušení rozhodla počátkem května, vedení radnice pak rozhodlo, že se parkovné nebude vybírat do konce nouzového stavu. Zrušilo se i místo připravené pro případ karantény lidí bez domova.

Provoz MHD se od pondělí 18. května vrací do běžného provozu s tím, že nebudou obsluhovány trolejbusové linky 202, 204, 205 a 210, využívané především žáky a studenty. Od 1. července pak budou platit běžné letní jízdní řády.

„I nadále platí omezení volného pohybu klientů po budovách magistrátu, očekáváme, že to bude po dobu zhruba jednoho týdne. Pokud je to možné, prosíme o upřednostňování písemného, elektronického či telefonického kontaktu,“ uvedl Konečný. Veřejnost do budov magistrátu bude vstupovat jen na základě on-line objednávky nebo telefonicky, písemně či elektronicky domluvené osobní návštěvy s konkrétním zaměstnancem úřadu. Před vstupem do budovy musí podepsat čestné prohlášení, že nemá příznaky onemocnění covid-19.

Reklama

Doporučované