Hlavní obsah

V Ostravě vystoupí finský hudebník Axel Thesleff

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Ostravě v polovině července vystoupí finský hudebník a producent Axel Thesleff. Autor hitu Bad Karma v Česku zahraje poprvé. Jeho koncert elektronické hudby bude na neobvyklém místě v Dolní oblasti Vítkovice.

Článek

„Axel Thesleff zahraje živě 14. července na unikátním, velmi nezvyklém a zatím pro tento účel nevyužitém místě industriálních Dolních Vítkovic v Ostravě na pozvání festivalu Colours of Ostrava v rámci třetího dílu série Hotspot. Koncert je určen pro limitovaný počet fanoušků na místě, vstup na akci se bude řídit aktuálními hygienickými opatřeními,“ uvedl za pořadatele Jiří Sedlák. Přesné místo, kde ještě žádná party či koncert nebyly, se podle něj dozví pouze držitelé vstupenek.

Připomněl, že série Hotspot spojuje výjimečná vystoupení s výjimečnými místy České republiky. V letošním roce již byly její součástí koncerty DJ Floexe doprovázeného robotickým bubeníkem Josefem na tribuně Strahovského stadionu v Praze a elektronické dvojice Bratři na skalním hradě Sloup v Čechách.

„Vycházející hvězda finské elektronické hudby Axel Thesleff oslovil svět hitem Bad Karma, který si na YouTube poslechlo přes půl miliardy posluchačů. Jeho hudbu, která spojuje taneční elektroniku s rockem, post-rockem, metalem a je ovlivněna klasikou i východní tradicí, doplní po západu slunce světelná instalace zdůrazňující industriální prostředí,“ uvedl Sedlák.

Ještě před vystoupením Thesleffa se návštěvníci mohou těšit na českého hudebníka, producenta a performera Ventolina, který v roce 2019 vystupoval také na festivalu Colours of Ostrava. Oba hudebníci zahrají na klasické i elektronické hudební nástroje, ale i na speciálně vyrobené elektronické syntezátory.

Reklama

Související témata:
Axel Thesleff

Doporučované