Hlavní obsah

V Peci pod Sněžkou otevřel nový Grand hotel Hradec pro více než 200 lidí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V centru horského střediska Pec pod Sněžkou v Krkonoších tento měsíc po třech letech výstavby zahájil provoz Grand Hotel Hradec. Novostavba vyšla na více než 300 milionů korun a vznikla na místě někdejšího hotelu Hradec.

Článek

Zájem o ubytování je značný, sdělili dnes ČTK zástupci investora, kterým je společnost Nordic-Investors. Jde zatím o poslední velký projekt týkající se rozvoje ubytovacích kapacit ve městě.

„V prvních 14 dnech jsme měli průměrnou obsazenost 80 procent, v některých dnech byla dokonce stoprocentní. To je u nově otevřeného hotelu světový unikát, který vyniká zejména v době, kdy mnoho hoteliérů prožívá těžké období kvůli koronaviru,“ uvedl ředitel Grand Hotelu Hradec Michal Brokeš.

V Peci jde o první čtyři plus hvězdičkový „klasický“ hotel bez roztříštěné majetkové struktury.

Objekt má tři podzemní a pět nadzemních podlaží, částečně je vytápěný za pomocí geotermálních vrtů. Nabízí 68 dvou- až čtyřlůžkových pokojů v různých cenových relacích pro více než 200 lidí, několik sálů, restaurace je otevřená i neubytovaným hostům. V hotelu je i wellness a obchod. Zaměstnává desítky stálých zaměstnanců.

Hosté mohou vybírat z pěti kategorií pokojů. Například dvoulůžkový pokoj Superior stojí od zhruba 2000 korun na noc. Vrcholem nabídky je Royal Suite o rozloze 155 metrů čtverečních se dvěma terasami, jedna terasa je navíc vybavena vířivkou, který lze pořídit asi za 25.000 korun za noc. Podle zástupců hotelu se ceny se mohou vyvíjet v závislosti na sezoně.

Stavební práce začaly v roce 2017 po odstranění původního hotelu. Hotel je zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu české architektky a designérky Barbory Škorpilové z ateliéru Mimolimit. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, mramor a opálený modřín.

Reklama

Doporučované