Hlavní obsah

V Plzni se zřítil kus prázdného domu, v sutinách nikdo nebyl

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Úzké ulici v plzeňské čtvrti Roudná se dnes dopoledne zřítila stěna starého neobývaného domu. Zbořeniště prohledávali hasiči i záchranáři se psem speciálně vycvičeným na hledání lidí v závalech. Nikoho v sutinách neobjevili.

Článek

Panovala obava, že by tam mohli být například bezdomovci, kteří se tam údajně zdržovali. Dům je ve stavu, že by mohly spadnout jeho další části, a proto ho strhnou hasiči, řekl ČTK jejich řídící důstojník Miroslav Marek.

Situaci na místě monitorovali také policisté, město k průzkumu dodalo dron s obsluhou, řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Sutiny prohledali hasiči, speciálně vycvičený pes, kromě dronu záchranáři použili také termokameru a štěrbinovou kameru, popsal zásah Marek.

Oznámení o sesutí části neobývaného domu přijali policisté před 10:45. Prvotní průzkum objektu udělali hasiči. „Na místo byl přivolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání osob v sutinách. Vzhledem k poškození domu byly nasazeny drony, které mapovaly stav a poškození domu, řekla Hokrová.

Na místo byl též povolán statik a pracovník Národního památkového ústavu a lidé z magistrátního stavebního odboru. „Celý ten objekt byl ale v pohybu a hrozilo, že se zřítí i zbytek, proto bylo kvůli bezpečnosti rozhodnuto o demolici celého domu,“ řekl Marek. Plzeňským hasičům přijeli na pomoc kolegové ze základny ve Zbirohu s technikou a dvoupodlažní objekt zbourají.

Reklama

Doporučované