Hlavní obsah

V pondělí začne v Liberci vánoční prodej pro onkologicky nemocné

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V pondělí začne v Liberci prodej vánočních ozdob a dekorací, které lidé věnovali do sbírky pořádané Centrem Amelie. Výtěžek z prodeje stovek drobností pomůže onkologicky nemocným a jejich rodinám.

Článek

Organizátory překvapila velká ochota lidí podpořit nemocné a jejich rodiny. Lidé do prodeje věnovali stovky vánočních předmětů, zapojili se dárci všech generací od dětí po seniory, řekla ČTK koordinátorka libereckého Centra Amelie Petra Kuntošová.

„Od začátku října do konce listopadu probíhala sbírka vánočních ozdob a dekorací. Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří se do sbírky zapojili. Ta sounáležitost veřejnosti byla úžasná. Velká podpora přišla i od firem, světoznámá firma Glassor nám například věnovala celou dodávku krásných skleněných vánočních ozdob, které mohou nakupující získat za sníženou cenu,“ doplnila Kuntošová.

Na rozdíl od minulých let, kdy centrum prodávalo na vánočních trzích, letos stánek přesunulo do tepla. Stánek Amelie najdou zájemci od pondělí do pátku 11. prosince v prvním patře obchodního centra Forum. Výběr je velký a ceny začínají už na třech korunách. Kupující si tak mohou za výhodnou cenu zútulnit domov, ale v čase předvánočním podpořit i nemocné s rakovinou. Výtěžek prodeje půjde na poskytování bezplatných psychosociálních služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

„Získané peníze z prodeje nám pomohou v této covidové době s udržením služeb pro klienty. Například sociální poradenství či psychologická podpora jsou pro nemocné s rakovinou či jejich blízké důležitou součástí péče, kterou, vzhledem k přetíženosti zdravotnického personálu, není bohužel reálné získat v samotných zdravotnických zařízeních,“ řekla Kuntošová. Finance podle ní pomohou zajistit i různé aktivizační činnosti jako plavání, zdravotní cvičení a další aktivity, které pomáhají nemocným s návratem do života a které by si sami často nemohli dovolit.

Reklama

Doporučované