Hlavní obsah

V Praze vyrostlo obří pódium pro Rolling Stones. Před něj má ve středu dorazit 50 tisíc lidí

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V pražských Letňanech bude mít ve středu koncert Rolling Stones. Kapela vystoupí na 32 metrů vysokém pódiu, které je široké téměř 80 metrů.

Článek

Po třech dnech práce dokončují technici na letišti v Praze-Letňanech pódium pro středeční koncert Rolling Stones, na němž pořadatelé očekávají 50 tisíc diváků.

Kapela už je v Praze. Vystoupí na 32 metrů vysokém pódiu, které je široké téměř 80 metrů. Na jeho stavbě se podílelo 270 lidí, techniku a stavební konstrukci do metropole přivezlo 43 kamionů.

„Letňany poskytují pro takový koncert dobrý a rozsáhlý prostor. Stavím tady už potřetí a jsem v Letňanech spokojený,” řekl manažer produkce Dale Skjerseth, který tam například před dvěma lety připravoval pódium pro vystoupení AC/DC.

Organizátoři varují před neoficiálními prodejci vstupenek. Kapacita areálu v Letňanech je přibližně 70 tisíc lidí, zatím nejvíce jich tam dorazilo v roce 2016 na koncert AC/DC, který sledovalo 60 tisíc fanoušků.

Jako vstupenka na Rollling Stones bude sloužit RFID náramek, který je zároveň také peněženkou. Náramky umožní vstup do areálu a bezhotovostní platbu u stánků s občerstvením a upomínkovými předměty.

Koncert si vyžádá dopravní omezení. Policisté ve středu ráno uzavřou několik ulic v okolí letňanského letiště, kde skupina při turné No Filter vystoupí. Do uzavřeného prostoru budou moci vjíždět pouze vozy integrovaného záchranného systému, městské hromadné dopravy a lidé, kteří v oblasti bydlí.

Brány areálu se otevřou ve 14:00, v 18:00 vystoupí Gotthard, o hodinu později přijde na řadu Pražský výběr. Rolling Stones začnou hrát okolo 20:30. Koncert se uskuteční za každého počasí.

V Letňanech nebude možnost parkování. Návštěvníci koncertu musejí použít městskou hromadnou dopravu. Provoz metra bude o hodinu prodloužen, koncert skončí okolo 23:00.

Návštěvníci nesmí do hlediště pronést nic většího než věci formátu A5. V areálu nebudou žádné šatny ani úschovny věcí.

Reklama

Související témata:

Doporučované